Dapatkan Gaji 2 Kali Ganda Tanpa Ganggu Waktu Kerja Pejabat. 3 Usaha Sampingan Ini Buatkan Akaun Simpanan Anda Luar Biasa!

Usaha Sampingan Ini Buatkan Akaun Simpanan Anda Luar Biasa!

Pekerjaan sampingan diluar waktu kerja pejabat menuntut konsisten dan ketekunan, barulah dapat menikmati hasilnya.

Selain itu, adalah tanggungjawab anda untuk pastikan, kerja “part time” yang mahu dilakukan itu tidak melanggar etika atau polisi organisasi tempat kerja asal anda.

Berikut adalah antara kerja “part time” yang membolehkan anda jana pendapatan sampingan dan tidak menggangu waktu kerja atau pejabat anda.

1. Pemandu Grab atau Uber

Menjadi pemandu Grab dan Uber bukan lagi pekerjaan sambilan yang asalnya hanya bertujuan mencari pendapatan sampingan.

Kini ramai sudah melibatkan diri menjadi pemandu Grab dan Uber sebagai kerjaya dan pekerjaan sepenuh masa dalam bidang perkhidmatan pengangkutan itu.

Menjadi pemandu Grab dan Uber bukan saja memungkinkan anda beroleh pendapatan yang lumayan, lebih penting lagi ramai memilih menjadikan pemandu Grab dan Uber sebagai pekerjaan pilihan sepenuh masa kerana waktu kerja yang fleksible dan mengikut aturan anda sendiri.

Bagi anda yang ada kerjaya dan pekerjaan sendiri dan mahu menambahkan pendapatan sampingan, hanya dengan sedikit usaha, meluangkan masa di luar waktu kerja pejabat untuk membawa Grab dan Uber secara konsisten tiap hari, maka akhir bulan nanti hasilnya mungkin lebih banyak dari gaji tetap yang anda terima tiap bulan.

2. Jadi agen jualan atau dropship produk

Salah seorang sahabat yang saya kenali menjadi agen kepada jualan produk perfume iaitu  sebagai pekerjaan sampingan.

Daripada jualan 100 botol pada bulan pertama,  jumlah jualan sentiasa meningkat sehingga mencecah  lebih 1000 botol dalam masa sebulan. Akhirnya membolehkan beliau menjana pendapatan sampingan 4-5 angka setiap bulan. Daripada seorang agen, beliau kini telah menjadi stokis kepada produk berkenaan dan berjaya membantu ramai individu menjana pendapatan yang lumayan.

3. Tawarkan servis berbentuk kemahiran dan jana USD

Sekiranya anda seorang yang kreatif dan mempunyai kemahiran seperti menghasilkan logo, poster, mempunyai kebolehan menyunting video, menghasilan konten artikel, dan lain-lain, anda boleh menjana pendapatan daripada kemahiran tersebut.

Portal seperti Fiverr.com adalah portal talian “freelance” yang menyasarkan pasaran global, membolehkan anda menawarkan perkhidmatan-perkhidmatan atau kemahiran anda dalam menyiapkan tugasan klien dan menjana pendapatan dalam USD.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!